Jablková buchta s mákem

Ingredience:

  • 150 g mletého máku
  • 50 g ovesných vloček (pomeleme)
  • 150 g sušených švestek (nakrájíme na menší kusy)
  • 4 jablíčka
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sody
  • citronová kůra z jednoho citronu

Postup:

V míse nastrouháme jablíčka, posypeme skořicí a přidáme med. Vsypeme mletý mák, mleté ovesné vločky, sodu a citronovou kůru. Vše dobře zamícháme.

Zvlášť vyšleháme vajíčka s cukrem (cca 7 minut) a hotové přidáme do mísy se suchou směsí.

Nakonec přisypeme švestky a celou hmotu vlijeme do nízké formy s pečicím papírem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.