Vaječný likér

Ingredience

  • 10 čerstvých vajec
  • asi 10 citronů
  • 250 g pískového cukru
  • 1/2 l brandy

Postup

Do kameninového nebo nerezového hrnku dáme dobře omytá, osušená  vejce, na ně nalejeme vymačkanou šťávu z citronů( citrony dobře omyjeme kartáčkem a kůru nastrouháme), přikryjeme a v chladu  necháme asi 3 až 4 dny . Potom vejce opatrně otočíme a necháme další 3 dny ležet. Když vejce zůstanou jen v bláně ( vápno ze skořápek se usadí na dně), opatrně blánu odstraníme, nebo je vyjmeme a přes cedník žloutek a bílek procedíme k vápnu, přidáme cukr a vše důkladně utřeme. Doplníme lihovinu a necháme za občasného zamíchání stát do druhého dne, až se cukr zcela rozpustí. Potom likér slejeme do lahví, uzavřeme a uložíme v chladu a temnu.