Bábovka s jablky á la Sachr

Ingredience:

  • 4 celá vejce
  • 25o g cukru krupice
  • 125 g hery
  • 3 lžíce oleje
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 300g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1-2 jablíčka (podle velikosti)
  • asi 1dl mléka
  • tuk a hrubou mouku na vysypání formy

Postup:

Jablko (nebo dvě menší) nastrouhejte nahrubo a smíchejte s moukou a herou. Vajíčka můžou být klidně celá, ale já vždycky ušlehám sníh, který dám na závěr s práškem do pečiva s trochou mouky. Podle tuhosti těsta přidáme mléko (těsto by mělo být tuhé, ale tekuté). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu. Díky jablkům je těsto krásně vláčné a měkké, ale musí se déle péct.

Tip na závěr:

Do těsta  můžeme přidat nasekané vlašské ořechy nebo kousky hořké čokolády.