Čočka na kyselo

Základ:

  • čočka 500 g
  • tuk na smažení 50 g
  • cibule 1 – 2 ks
  • hladká mouka 3 lžíce
  • mletý černý pepř
  • ocet
  • sůl

Přílohy:

  • párek/klobása
  • vejce natvrdo/volské oko
  • kyselé okurky
  • chleba

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.

Příprava:
Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme.

Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem/klobásou, volským okem/vajíčkem natvrdo a kyselou okurkou. Jako přílohu volíme čerstvý chléb.

Autor: Mikin

Napsat komentář