Ingredience :
- 1,5 kg dužiny z mladé dýně
- 3 lžíce sádla
- 6 středně velkých cibulí
- 1 středně velká palička česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička pálivé papriky
- několik lžíc sójové omáčky
- sůl
- 2 malé konzervy rajského protlaku
Postup:
Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme dýni, koření,oloupaný na plátky nakrájený česnek, sójovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme asi 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do čistých nahřátých skleniček, ihned upevníme víčka, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skleničky opatříme štítky a uložíme v chladu a temnu. Chutná výborně k masům s dušenou rýží.