Francouský zeleninový nákyp

Ingredience

  • 2 cibule
  • 750 g cukety
  • 750 g rajčat
  • 100 g zauzené šunky
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl a mletý pepř
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 2 plátky sýra
  • bazalka
  • tuk na vymazání formy

Postup

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, přičemž odstraníme stopky. Vymastíme formu tukem a do ní vrstvíme zeleninu spolu s nakrájenou šunkou. Mléko rozšleháme s vejci, ochutíme solí,pepřem a muškátovým oříškem a přidáme prolisovaný česnek. Sýr nakrájíme na kostičky a nasypeme ho na nákyp, přelejeme vaječným mlékem a vše zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů celsia asi 30 – 40 minut.