Maková buchta s jablky

Ingredience:

  • 150 g máku
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 lžičky sody
  • kůra z jednoho citronu
  • 4 jablka
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 150 g sušených šestek (nakrájíme)

Postup:

Jablka nastrouháme, posypeme skořicí a promícháme se třemi lžícemi medu. Vajíčka ušleháme s jednou lžící cukru. Nameleme mák a ovesné  vločky. Tuto směs smícháme se dvěma lžičkami sody a přidáme  nakrájené sušené švestky. Do vyšlehaných vajec pomalu přidáváme suchou směs a nakonec v mícháme jablka. Pečeme na pečícím papíře při teplotě 180°C asi 1/2 hod. Zkoušíme špejlí.