Jehněčí kotlíkový paprikáš

Ingredience:

  • 60 g sádla
  • 1 cibule
  • mletá sladká paprika
  • 1 kg předního jehněčího masa
  • sůl
  • 2 papriky
  • jedno rajče
  • 1,5 dl kysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup :

V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, poprášíme paprikou a přidáme jehněčí maso pokrájené na kostky. Maso osolíme a dusíme na malém plamenu za častého míchání. Když se šťáva vydusila, přidáme papriky pokrájené na kolečka, oloupané a pokrájené rajče, podlejeme trochou vody a dusíme do měkka. Mouku rozkvedláme se smetanou, paprikáš zahustíme a několik minut ještě dusíme. Podáváme s noky nebo s vařenými brambory.