Koblihy nesmažené, ale pečené v troubě

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 40 g cukru
  • 280 – 300 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 50 g másla
  • 1/2 lžičky soli
  • tochu rumu

Postup:

Do vlažného mléka přidáme cukr a čerstvé droždí.  Kvásek  necháme  vzejít. Do mísy dáme polohrubou mouku  se solí, dva žloutky a máslo. Nakonec kvásek. Zpracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout. Těsto dáme na vál a vyválíme placku asi 1cm silnou. Sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na pečící papír. Doprostřed koblih uděláme důlek a necháme ještě na plechu 20 minut kynout. Pečeme v troubě na 180°C dorůžova. Když jsou koblihy upečené ihned je potíráme másle s rumem a doprostřed dáme marmeládu. Nakonec cukrujeme.