Kůzlečí kýta s medovou kůrčičkou z Krkonoš

Ingredience

  • 1 000 g kůzlečí kýty
  • špetka mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce medu
  • 1 svazek čerstvé máty
  • sůl

Pstup:

1. Kůzlečí kýtu důkladně očistíme, opláchneme a dobře osušíme. Na povrchu ji osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Potom kýtu vložíme do předem vyhřáté trouby, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme při 190 °C téměř do měkka. Během pečení ještě maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme.

2. Mátu opláchneme a lístečky nasekáme najemno..Máslo rozpustíme, smícháme s medem a nasekanými lístky máty.

3. Pečeni potřeme medovou směsí a pečeme, až se vytvoří kůrčička. Pak ji vyndáme z pekáče, necháme odstát a pak nakrájíme.