Tvarohový koláč s višňovým pyré

Ingredience:

Tvarohový koláč

  • 100 g cukru krupice
  • 140 g hladké mouky
  • kávová lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • citronová kůra

Náplň

  • 450 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 40 g vanilkového pudinku
  • 20 g rumu
  • 175 g cukru krupice
  • 160 g másla
  • 420 g mléka

Postup:

1. Všechny ingredience na tvarohový koláč zpracujte v kuchyňském robotu zhruba tři minuty na druhý stupeň (můžete ale pracovat i s vařečkou). Hladké těsto dáme do potravinové folie a nechte aspoň půl hodiny odpočinout v lednici.

2. Smíchejte tvaroh, vejce, puding, rum a cukr. Máslo rozehřejte v kastrůlku, přidejte k němu mléko, nechte mírně prohřát a přimíchejte k tvarohové směsi.

3. Do dortové formy vyložoné  pečícím papírem dáme těsto tak, vytvořilo placku asi 4 mm vysokou. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň a pečeme 45 minut na 150 °C. Může podávat s višňovým pyré.

Pyré z višní:

  • 200 g višní
  • 40 ml červeného vína
  • 40 g cukru krupice

Višně zalijte červeným vínem a přidejte cukr. Převařte, zredukujte šťávu, rozmixujte ponorným mixérem dohladka a na závěr propasírujte.