Ingredience:
Tvarohový koláč
- 100 g cukru krupice
- 140 g hladké mouky
- kávová lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
- 100 g másla
- citronová kůra
Náplň
- 450 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 40 g vanilkového pudinku
- 20 g rumu
- 175 g cukru krupice
- 160 g másla
- 420 g mléka
Postup:
1. Všechny ingredience na tvarohový koláč zpracujte v kuchyňském robotu zhruba tři minuty na druhý stupeň (můžete ale pracovat i s vařečkou). Hladké těsto dáme do potravinové folie a nechte aspoň půl hodiny odpočinout v lednici.
2. Smíchejte tvaroh, vejce, puding, rum a cukr. Máslo rozehřejte v kastrůlku, přidejte k němu mléko, nechte mírně prohřát a přimíchejte k tvarohové směsi.
3. Do dortové formy vyložoné pečícím papírem dáme těsto tak, vytvořilo placku asi 4 mm vysokou. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň a pečeme 45 minut na 150 °C. Může podávat s višňovým pyré.
Pyré z višní:
- 200 g višní
- 40 ml červeného vína
- 40 g cukru krupice
Višně zalijte červeným vínem a přidejte cukr. Převařte, zredukujte šťávu, rozmixujte ponorným mixérem dohladka a na závěr propasírujte.