Ingredinence
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g másla nebo rostlinného tuku
- 200 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 kus vanilkového cukru
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- hrst rozinek máčených v rumu
- špetka soli
- mouka na pomoučení formy
- tuk na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání beránka
Postup
Změklé máslo nebo tuk utřeme spolu s tvarohem, vejcem a cukrem. Přidáme prostou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozinky. Těsto nalejeme do tukem vymazané a moučkou vysypané formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 – 180 stupňů celsia dorůžova. Beránka vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme cukrem.
Doporučení
Beránka můžeme také potáhnout bílou cukrovou nebo čokoládovou polevou.