Dvoubarevná buchta s tvarohovým krémem

Ingredience:

  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek prosáté hladké mouky
  • 1/2 hrnku mléka

Postup:

Vajíčko vyšleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny a vyšleháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao a lžičku instantní kávy. Světlé těsto vylijeme do vymazané dortové formy, pak nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme na 180 °C.

Náplň:

  • 1/4 l mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • cukr podle chuti
  • 1/4 másla
  • rum
  • 1 tvaroh

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého vešleháme máslo, rum a pak tvaroh. Krém rozprostřeme na vychladlou buchtu a polijeme polevou.

Poleva:

  • 50 g čokolády na vaření
  • lžička másla
  • 1 kysaná smetana

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme kysanou smetanu. Buchtu můžeme podle chuti posypat kokosem nebo mletými ořechy. Necháme ztuhnout v lednici.

Dobrou chuť.