Ingredience:
- 1 vejce
- 1/2 hrnku krystalového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 vanilkového cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 1 hrnek prosáté hladké mouky
- 1/2 hrnku mléka
Postup:
Vajíčko vyšleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny a vyšleháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao a lžičku instantní kávy. Světlé těsto vylijeme do vymazané dortové formy, pak nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme na 180 °C.
Náplň:
- 1/4 l mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- cukr podle chuti
- 1/4 másla
- rum
- 1 tvaroh
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého vešleháme máslo, rum a pak tvaroh. Krém rozprostřeme na vychladlou buchtu a polijeme polevou.
Poleva:
- 50 g čokolády na vaření
- lžička másla
- 1 kysaná smetana
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme kysanou smetanu. Buchtu můžeme podle chuti posypat kokosem nebo mletými ořechy. Necháme ztuhnout v lednici.
Dobrou chuť.