Fantastická bramboračka

Ingredience:

  • zelenina (cibule, mrkev, petržel, celer, kedlubna, česnek)
  • brambory
  • čerstvý libeček, petželová nať atp.
  • sušené houby
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • eventuelně můžeme použit vývar nebo bůjón a zahustit jíškou

Postup:

U tohoto receptu je potřeba zdůraznit, že množství přísad záleží na vašich aktuálních možnostech a jestli máte rádi víc brambor nebo zeleniny, hodně nebo málo hřibů atp.

Sušené houby namočíme na 20 minut do vlažné vody, aby pořádně nasákly.

Zeleninu nakrájíme na kostičky a ve velkém hrnci necháme na rozpáleném oleji 10 minut restovat na mírnějším ohni.

Následně přidáme brambory a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořeno. Houby scedíme a přidáme včetně kmínu, majoránky, soli a pepře. Uvedeme do varu a oheň stáhneme na minimum. Přidáme libeček, petrželovou nať a necháme vařit 30 – 40 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Dobrou chuť!

 

Napsat komentář