Jáhlový koláč s ovocem

Ingredience:

  • 150 g jáhel
  • 2 vejce
  • med 2-3 lžíce
  • 100g lístkové, vlašské ořechy, mandle
  • 100g  sušeného ovoce ( švestky, rozinky, brusinky
  • 200g  skořice mleté
  • 1 čajová lžička soli

Postup:

Jáhly uvaříme dle návodu ve vodě se špetkou soli. Po vychladnutí přidáme med, žloutky, ořechy a ovoce.  Na závěr vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.  Dáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C  asi  25 – 30 minut.  Já jsem vlašské ořechy pomlela, ale jinak jak každý uzná za vhodné……….Do jáhelníku může místo sušeného ovoce vmíchat nakrájené čerstvé ovoce (jablka, hrušky, švestky)