Ingredience :
- 1 kůta
- 750 g jedlých kaštanů
- 1cibul
- 200 g krůtích jater
- masový vývar, mletý pepř, sůl, muškatový oříšek, petrželka
Postup:
Kaštany omyjeme, nakrájíme a vaříme ve vodě, až se dají lehce oloupat. Po oloupání je ještě vaříme v masovém vývaru do měkka. Krůtí játra jemně nakrájíme a smícháme s drobně nakrájeným tukem z krůty a posekanými kaštany. Přidáme všechno koření, jemně nakrájenou cibuli a petrželku, osolíme a zředíme masovým vývarem. Směs dobře promícháme a plníme krůtu. Krůtu zašijeme, osolíme a potřeme olejem a vložíme do pekáče, kde jsme dali trochu vody s olejem. Pečeme ji mírně za občasného polévání vypečenou šťávou. Když je měkká, obrátíme ji prsíčky dolů do šťávy a chvíli ji necháme v horké troubě. Pak krůtu vyjmeme, ze šťávy slijeme přebytečný tuk a šťávu přecedíme. Z krůty krájíme porce s nádivkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny nebo rybízový či brusinkový kompot. Šťávu podáváme v omáčníku, políváme až na talíři.