Mrkvová roláda

Ingredience:

  • 200 g jemně nastrouhané mrkve
  • 150 g hladké mouky
  • 125 g třinového cukru
  • 200 g mletých ořechů
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička muškátového květu
  • 2 lžičky mletého zázvoru

Náplň:

  • 1vanička tvarohu
  • 1 mascarpone (můžeme nahradit kysanou smetanou)
  • 1lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce mletého cukru

Postup:

Vejce s cukrem a špetkou soli dáme vyšlehat. Do vyšlehané hmoty přidáme mrkev, ořechy, olej a cirton. Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, muškátový oříšek, zázvor, skořici a vše pormícháme. Tuto směs přidáváme do vyšlehané hmoty po lžících. Na plech si nachystáme pečící papír. Důkladně promíchanou hmotu vylejeme na plech a stejnoměrně rozeřeme. Pečeme předehřáté troubě asi 15 – 20 minut na 180°C. Upečený korpus asi za dvě minuty stočíme a opět rozmotáme. Korpus necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme náplň. Tvaroh s mascarponem a s cukrem dobře promícháme, nakonec přidáme citronovou šťávu. Na vyhladlý korpus dáme náplň, kterou rozetřeme po celém korpusu. Asi 1/3 náplně si necháme na potření stočené rolády. Hotovou roládu posypeme strouhanými ořechy.