Ingredience:
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 40 g droždí
- 1vejce
- 1 L vývaru
- špetka soli, pepře
Knedlíčky:
- 1cibule
- 1 lžíce sádla
- 3 lžíce mléka
- 80 g droždí
- 1 vejce
- strouhanky podle potřeby, majoránka, česnek
Postup:
Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na sádle, přidáme rozdrobené kvasnice a osmahneme dorůžova. Vklepneme vejce, které rychle promícháme s kvasnicovou hmotou až se vytvoří hrudky, vše zalijeme vývarem a vaříme10 minut. Hotové knedlíčky dáme do horké polívky a opět chvíli vaříme
Knedlíčky:
Na pánvi zpěníme cibulku a přidáme kvasnice až se nám vyvaří voda. Pánev odstavíme z plotny a vklepneme vejce, vše promícháme, přidáme strouhanku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Tvoříme knedlíčky, které povaříme v horké polévce.
