Vepřové jazyky pečené na česneku

Ingredience

  • 2 vepřové jazyky
  • sůl
  • několik zrnek pepře
  • popřípadě i 150 g kořenové zeleniny
  • 60 g másla
  • trochu kmínu
  • 1-2 stroužky česneku

Postup

Omyté jazyky vaříme s pepřem v osolené vodě, nejlépe s přidáním kořenové zeleniny, doměkka. To trvá asi jednu hodinu. Uvařené jazyky vyjmeme , ve studené vodě krátce zchladíme a ihned, tj. ještě teplé, je sloupneme, očistíme a necháme vychladnout. Z každého jazyku podélně nakrájíme čtyři plátky, osolíme je a v pánvi na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách podusíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a se salátem ze syrové zeleniny.