Dušené vepřové s hlívou ústřičnou

Ingredience:

  • 500 g vepřového plecka krájeného na kostky
  • 1 cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat.
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 500 ml vývaru
  • černý pepř, sůl
  • hrst čerstvé petrželky na zdobení

Postup:

V hrnci rozpustíme dvě lžíce sádla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme nasekaný rozmarýn a kousky masa. Ochutíme perpřem a solí. Restujeme dokud maso nezíská zlatavou barvu. Poté podlijeme červeným vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme konzervu loupaných rajčat a zamícháme. Přidáme vývar a pod pokličkou dusíme přiblížně asi 30 minut. Pak přidáme na proužky nakrájenou hlívu úsřičnou a opět dusíme asi 30 minut, dokut maso nezměkne. Zdobíme petrželkou. Podáváme s chlebem nebo restovanou kapustou.