Kuře na paprice

Ingredience:

  • kuřecí maso podle chuti (prsa,stehna)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 8 lžiček sladké papriky
  • 350 ml vody
  • 3 bobkové listy
  • 3 dl sladké smetany
  • 10 dkg zakysané smetany
  • 4 dl mléka
  • 1/2 kostičky slepičího bujónu
  • citr. šťáva podle chuti (přidávejte až po odstavení omáčky z plotny)
  • cca 50 ml mléka nebo vody a 2 až 3 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

Postup:

V papiňáku rozehřejeme sádlo, přisypeme papriku, zpěníme a hned nalijeme vodu. Přidáme cibuli, bobkový list, osolené maso a v papiňáku uvaříme doměkka. Maso vyndáme, dáme pryč bobkový list a cibuli a doděláme omáčku.

Do papiňáku přidáme smetanu, mléko, bujón a přivedeme do varu. V trošce mlécenebo vody  si rozděláme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme. Dvě minutky provaříme mouku, přidáme citron a sůl podle chuti a podáváme s houskovým knedlíkem.

Porce pro čtyři.

zdroj: zapůjčeno z neznámého zdroje

 

Napsat komentář