Ingredience:
- kuřecí maso podle chuti (prsa,stehna)
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 8 lžiček sladké papriky
- 350 ml vody
- 3 bobkové listy
- 3 dl sladké smetany
- 10 dkg zakysané smetany
- 4 dl mléka
- 1/2 kostičky slepičího bujónu
- citr. šťáva podle chuti (přidávejte až po odstavení omáčky z plotny)
- cca 50 ml mléka nebo vody a 2 až 3 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Postup:
V papiňáku rozehřejeme sádlo, přisypeme papriku, zpěníme a hned nalijeme vodu. Přidáme cibuli, bobkový list, osolené maso a v papiňáku uvaříme doměkka. Maso vyndáme, dáme pryč bobkový list a cibuli a doděláme omáčku.
Do papiňáku přidáme smetanu, mléko, bujón a přivedeme do varu. V trošce mlécenebo vody si rozděláme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme. Dvě minutky provaříme mouku, přidáme citron a sůl podle chuti a podáváme s houskovým knedlíkem.
Porce pro čtyři.
zdroj: zapůjčeno z neznámého zdroje