Velikonoční zapékané maso podle Ivana

Ingredience :

  • 250 g vepřového plecka
  • 250 g uzeného masa
  • 200 g mladých kopřiv
  • 5 vajec
  • svazek  pažitky
  • 8 housek
  • 1 lžíce sádla
  • špetka mletého pepře
  • sůl

Postup:

Vepřové a uzené maso opláchneme a uvaříme( každé zvlášť) doměkka. Maso necháme dobře vychladnout a pak ho nakrájíme na malé kostičky. Odlejeme 200ml vývaru z uzeného masa. Kopřivy důkladně propláchneme a necháme odkapat. Pak je společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Vejce rozklepneme do mísy a vydličkou rozšleháme, přidáme sůl, vychladlý vývar, nasekanou pažitku a kopřivy a všechno společně promícháme. Housky z předešlého dne nakrájíme na malé kostičky a zalejeme je vaječnou směsí. Přidáme nakrájené vepřové a uzené maso, ochutíme solí a mletým pepřem a dobře promícháme.  Zapékací formu vymažeme sádlem a naplníme ji připravenou nádivkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut. Hotovou nádivku pak  krájíme na porce a podáváme s jarním  hlávkovým salátem.